A three-storey office and retail development in  the heart of Hampton Hill town centre site. The structure comprised composite steel framed construction with lightweight concrete and metal deck floors. Foundations were augured and cast in-situ piles.

Sainsbury’s Local occupy the ground floor, with the first floor being let as offices and the upper floor a local health centre.

The structure was designed using the latest computerised RAM drawing and analysis system.

The site was formerly a garage workshop, showroom and petrol station forecourt.  Ground remediation works were required to remove contaminants from the sub-soil due to the close proximity of an underlying aquifer. A gas membrane with a ventilated void below the ground floor slab was provided to prevent ingress of residual ground gasses.